ESTUDIS I RECERCA
L'IDFO, com a Fundació privada creada per la UGT de Catalunya, aposta pels Estudis i Recerca d’aspectes prioritaris en el mercat de treball que permeti als treballadors i treballadores progressar professionalment en el seu itinerari professional.
D’aquesta manera des d’IDFO, sovint en col·laboració amb d’altres Administracions Públiques, participa en projectes mitjançant els quals es fomenten la recerca d’aspectes estratègics socials i del mercat de treball amb la finalitat d’esdevenir corretja de transmissió dels seus resultats a les persones treballadores a fi de que puguin avançar en el seu progrés professional.
El seu resultats permeten, alhora, nous productes i eines innovadores per la formació i l’orientació professional que ens permetin incidir en la millora permanent dels treballadors/es.
Amb l'afany d’esdevenir corretja de transmissió per les treballadores i treballadors us presentem a continuació dades estadístiques, estudis de mercat sectorial i estudis significatius que us poden ajudar en el vostre progrés com a persones treballadores:
Dades d'ocupació i atur
La UGT de Catalunya analitza periòdicament les dades del mercat de treball. Mensualment, les dades d'atur, contractació, afiliació a la seguretat social i prestacions per desocupació. Trimestralment, les dades de l'EPA.
Aquests anàlisis els podreu trobar en el següent link i us permetran disposar d'elements per ajudar-vos com a treballadores i treballadors a afrontar el vostre progrés professional amb millors condicions:
https://www.ugt.cat/ocupacio-i-atur/
Prospecció, anàlisi i aplicació de bones pràctiques del món laboral europeu e internacional d'equitat en el treball a Catalunya.
Aquest estudi està subvencionat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya contribuint amb una guia de bones pràctiques a detectar accions innovadores per avançar en l’equitat en el món laboral.
L’objectiu de l’estudi ha estat coneixer la situació d’algunes estats d’Europa en polítiques d’igualtat en el món laboral i la negociació col·lectiva en mesures d’igualtat de gènere.
Això ha permès elaborar propostes de recomanacions en materia d’equitat en el treball plasmades en una guia de bones pràctiques.
Documents:
Prospectiva i comparativa de dades d'igualtat i perspectiva d'equitat.
Descarregar PDF
Prospectiva i comparativa de dades d'igualtat i perspectiva d'equitat.
Descarregar PDF
Igualtat en el treball. Legislació i perspectiva d'equitat.
Descarregar PDF
Anàlisi dels Plans d’Igualtat registrats al REGCON i de les mesures i polítiques de reorganització del temps de treball
Aquest estudi està subvencionat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya contribuint a cercar propostes innovadores per la reorganització del temps de treball.
L’objectiu de l’estudi ha estat realitzar un anàlisi dels plans d’igualtat registrats a REGCON centrant el focus en les mesures de reorganització del temps de treball , així com l’anàlisi de mesures de Reorganització del temps a d’altres països europeus.
Això ha permès elaborar propostes de recomanacions en matèria de reorganització de temps de treball que sigui útil per la negociació col·lectiva a Catalunya.
Documents:
Anàlisi de plans d’igualtat del REGCON (2021-2023)
Descarregar PDF
Reorganització del temps, teletreball. Normativa europea.
Descarregar PDF
Negociació col·lectiva a Europa. Integració de polítiques d’equitat.
Descarregar PDF